lauantai 8. kesäkuuta 2013

Bangkok lähtötunnelmissa

Bangkokin viimeiset päivät menivät lähinnä kaupunkiin tutustuessa ja tuliaisia ostellessa. Kun olimme vajaa viisi kuukautta sitten saapuneet Bangkokiin, aika meni lähinnä jet lagistä toipumiseen ja reppureissaaja-alue Khao Saniin tutustumiseen. Nyt ehdimme tutustua enemmän kaupunkiin.

Mopo ja julisteet
Värikäs seinä toimistotalossa

Lauantaisin ja sunnuntaisin järjestetään jättimäiset Chatuchakin viikonloppumarkkinat, joista löytää lähes kaiken ostamisen arvoisen. Tuliaiset, sisustustavaraa, paikallisten suunnittelijoiden vaatteita ja koruja, kopioaurinkolaseja, pörröisiä koiranpentuja, mitä nyt mieleen juolahtaa.

Chatuchakin viikonloppumarkkinat levittäytyvät alueen ulkopuolellekin Mo Chitin asemalle päin
Alueella on 8000 myyntikojua ja tuhansittain löytöjä. Banglamphusta sinne pääsee bussilla tai taksilla. Muualta kaupungista sinne pääsee parhaiten MRT-metrolla Kamphaeng Phetin pysäkillä sekä sky train -junalla Mo Chit -asemalle. Alueella eksyy, joten osta näkemäsi tuote heti. Et kuitenkaan löydä enää kojulle. Suosittelen markkinoita, se on jo itsessään nähtävyys!

Juomatarjontaa Chatuchakin markkinoilla
Toisena päivänä kävimme katsomassa Bangkokin ostoskeskustarjontaa, suurin keskittymä on Siam Squaren läheisyydessä. MBK myy edullisempaa tavaraa, laidasta laitaan piraattituotteista kultakoruihin 2500 kojussa kuudessa kerroksessa. Ylimmästä löytyy hyvä leffateatteri, jossa myös kävimme katsomassa reilulla 3 eurolla elokuvan. Siam Center oli elämys itsessään. Mahtava tila, jossa jokainen putiikki ja jopa käytävät on designattu aivan uskomattoman hienoksi elämyksiksi. Siam Paragon myy luksustuotteita, kuten autoja. Ei kovin useassa ostoskeskuksessa myydä Maserateja ja Lamborghineja Louis Vuittoneiden vieressä.

MBK-tavaratalo ja ruuhka

Banglamphusta Khao San Roadin läheltä löytyy halpaa majoitusta, mutta liikenneyhteydet ovat aavistuksen huonommat. Metro ja sky train eivät tule tänne, joten ajelimme ympäri kaupunkia paikallisbusseilla. Halvin ilmastoimaton bussilippu maksaa vain 6,5 bahtia eli 0,16 euroa naamalta. Ilmastoitu bussi on 12-13 bahtia eli reilu 0,3 euroa.

Myös ihan Banglamphussa on hyvät ostosmahdollisuudet. Edullisempaa kamaa saa sieltä katukojuista ja tavaratalostakin.

Banglamphun edullista katuruokaa
Me ostettiin Banglamphusta hotellimme kadulta 120 bahtilla eli 3 eurolla naamaan minivan-bussikuljetus lentokentälle kello 4 aamuyöstä. Jostain syystä kyyti ei pysähtynyt noutamaan meitä. En tiedä oliko se vahinko vai diili taksikuskin kanssa, mutta siinä 40 minsaa odoteltuamme kadulla aamuyöstä hotellin edessä eräs taksikuski ensin yritettyään soittaa minivan-kuskille lähti heittämään meitä 30 kilsan päähän Suvarnabhumin lentokentälle vain tipillä. Hän sai lippumme, joten saako siitä kenties rahat. Me annettiin reilu 200 bahtia eli reilu 5 euroa tippiä.

Jotain tässä reissussa on opittu, ei edes hermo mennyt ohareihin. :)

Tuntuu, että Bangkokissa puolet autoista on takseja
Reissu päättyi hyviin tunnelmiin. Oltiin bussioharista huolimatta ajoissa kentällä ja oli mahtava tunne kävellä Finnairin tiskille baggage drop -pisteelle.

Nyt se kotimatka alkaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti