perjantai 7. kesäkuuta 2013

Paluu Bangkokiin ja sitä parasta reissufiilistä

Kun saimme temppelit käytyä Siem Reapissa, mielen täytti iloinen ajatus siitä, että nyt me lähdetään palaamaan kohti kotia. Tätä on odotettu!

Ostimme 10 dollarilla eli 8 eurolla bussilipun Siem Reap - Bangkok Capital-yhtiöltä, jonka hintaan kuului nouto hotellilta bussille. Bussi lähti sopivasti aamusta kahdeksalta ja se kiersi  Battambangin kaupungin kautta rajalle Poipetin kaupunkiin ennen puolta päivää. Kuski ei bussissa oikein puhunut englantia, joten jäi epäselväksi missä olisivat bussit rajan toisella puolella Thaimaassa.

Rajanylitys sujui melko helposti, koska olimme tulleet rajan yli toiseen suuntaan viisi päivää aiemmin. Onneksi osasimme pälyillä Thaimaassa maahantulokortteja ennen maahantulojonoon asettumista. Jonotimme noin 40 minuuttia Thaimaahan pääsyä, toiseen suuntaan pääsimme 20 minuutissa. Virkailijat olivat kärttyisiä, kun länsimaalaiset eivät osanneet heidän mielestään jonottaa siististi. Koppalakkipäinen virkailija huuteli käsi ojossa, miten jonon tuli siistiytyä.

Heti rajan vieressä olikin bussipysäkki, jossa näytimme bussilippua ja meidät ohjattiin hetken odottelun jälkeen minivan-bussiin. Jouduttiin Peten kanssa takapenkille eli kaikkein huonoimmille paikoille. Ajattelin, että onneksi tiet Thaimaassa ovat tasaisia ja suoria. 

Hetken ajon jälkeen jostain syystä minulla alkoi tulla paha olo. Pari kertaa meinasi tulla oksennus ja lopulta se sitten tuli. Mulla on ollut koko ajan laukussa oksupussi näiden tilanteiden varalta, nyt se oli tarpeen. Mun olo vaan huononi ja oksensin lisää. Mahassa tuntui pyörivän koko kroppa.

Onneksi pysähdyttiin pissatauolle yhdelle huoltoasemalle 100 kilometria ennen Bangkokia ja pääsin heittämään oksupussin roskikseen. Veskissä ripuloin vielä pariin kertaan, mahakin oli kuralla.

Niillä selvisin Bangkokiin, auto tosin ajoi perjantai-illan ruuhkassa Khao Sanille ikuisuuden. Otimme läheltä vähän kalliimman huoneen 750 bahtilla eli 20 eurolla. Syöksyin saman tien vessaan ja nyt tuli koko sisällä oleva setti ylä- ja alakautta ulos. Petekin alkoi oireilemaan Bangkokissa, olimme saaneet jonkin vatsapöpön. Hiilitabletti ei tehonnut lainkaan, Imodium toimi hieman viiveellä. Seuraavana päivänä oli jo ihan normaaliolo.

Näitä muistellaan keinutuolissa :)

Bangkokin ruuhkat voi olla hidastakin hitaampaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti