tiistai 4. kesäkuuta 2013

Siem Reap on äärimmäisyyksien kaupunki

Siem Reap on kasvanut täysin Angkorin temppeleiden tuoman turismin varaan. Se on kasvanut 120 000 asukkaan turisteja palvelevaksi kaupungiksi. Muuten tämä osa Kambodzaa on maan köyhimpiä. Kaupunki on vain kolmen tunnin päässä Thaimaan itärajalta, helpoin tapa on tietysti lentää sinne suoraan esim. Bangkokista.

Kambodza jäi meille hieman ristiriitaiseksi kokemukseksi. Siellä oli reissumme eniten uunottajia ja vedätyksiä. Myös köyhyyttä ja rikkautta on äärilaidoissa, en ole missään nähnyt niin paljon Lexuksen citymaastureita, kuin kaupungissa.

Siem Reapissa on temppeleillä paljon pieniä lapsia "myymässä" turisteille mm. postikortteja. Vaikka kuinka pahalta tuntuu olla ostamatta dollarilla korttinippua kolmevuotiaalta, lapsilta ei pidä ostaa mitään. Mikäli lapsi tuo kotiin rahaa, hän ei pääse kouluun. Lapset ovat Kaakkois-Aasian suloisimpia ja puhuvat englantia yllättävän hyvin.

Siem Reapissa löytyy kymmeniä luksushotelleja ja vielä enemmän edullista muutaman dollarin majapaikkoja. Myös ravintoloiden hintahaitari on laaja, meidän naapurista sai drinkkejä dollarilla ja 200 metrin päässä ravintolakadulla ne olivat jo viisi dollaria. Baari ja ravintolatarjonta on hyvä aasialaisittain.

Turisteille vaatetta tai katuruokaa
Kaupungissa voi liikkua kävellen tai vuokrata polkupyörän dollarin päivätaksalla. Liikenne on kaoottisinta, johon olemme reissullamme törmänneet. Näin pieneksi kaupungiksi koimme pyörienkin kanssa yllättävän paljon läheltä piti tilanteita jo yhden päivän aikana.


Siem Reapissa pyöriä ja mopoja riittää

Kambodzalainen tyyli tuntui olevan vedätä turisteilta niin paljon kuin ehdit. Aina joku maksaa överihintaa. Tästä syystä hintataso on maan korkein. Normihinta vesipullolle on 0,5 dollaria eli 0,4 euroa, mutta voi se olla jopa 1,5 dollaria eli yli euron.

Kaupunki itsessään on tosi viehättävä, mutta vedätysten kanssa pitää oppia elämään. Siem Reapissa saa vietettyä helposti aikaa viikon, jos temppelit kiinnostavat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti