sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Malesian hintataso

Malesia yllätti edullisuudellaan. Kiersimme vain länsirannikkoa, itärannikon saaret ovat kuulemma kalliimpia.

Malesiassa on helppo liikkua bussilla ja kuulemma myös junalla. Bussit, joilla me liikuimme olivat toistaiseksi reissumme parhaimpia, isoja ja väljiä. Myös Malesiassa on vielä parempia VIP-busseja, eli vielä luksuksempaan pääsisi. Liput normaalibusseihin ovat edullisia, muutamasta eurosta eteenpäin.

Parasta Malesiassa on se, että englannilla pärjää tosi hyvin. Paikalliset osaavat hyvin englantia ja me osasimme Indonesian jäljiltä muutaman sanan malajia. Indonesiassa on paljon samoja sanoja malajin kielen kanssa, kuten tervehdykset ja kiittämiset.

Huoneista maksoimme pääkaupungissa Kuala Lumpurissa hieman enemmän, oma ilmastoitu huone hostellissa yhteissuihkulla ja vessalla oli 75-88 ringittiä eli noin 20 euroa. Melakassa ja Georgetownissa maksoimme tuuletinhuoneesta 40 ringittiä eli 10 euroa. Ilmastoitu huone oli 55 ringittiä eli 13 euroa. Halvimmat huoneet löytyvät yleensä chinatowneista tai intialaisten guesthouseista.

Kymmenen euron huone Melakan chinatownissa

Ruoka oli yllättävän edullista. Kiinalaista ja intialaista saattaa löytää eurolla tai parilla. Mäkkärissä Bic Mac -aterian saa lounasaikaan 2,5 eurolla, kun se oli Thaimaassa tuplahintainen. Malesiassa on hyvät valikoimat länsimaista ruokaa, oli kiva syödä välillä muutakin kuin paistettua riisiä ja nuudelia. Myös japanilaista ruokaa oli hyvin tarjolla sekä ihania kahviloita vaikka kuinka paljon.

Aamupala kiinalaishotellissa kuului huoneen hintaan

Kiinalaista ruokaa Kuala Lumpurissa Chinatownissa, puolellatoista eurolla

Tandoori-kanaa Georgetownin pikku-Intiassa, puolitoista euroa
Alkoholia on saatavilla, mutta se on tietysti hieman kalliimpaa, koska Malesia on muslimivaltio.

Shoppailtavaa löytyisi vaikka mitä, valikoimaa riittää ihan laidasta laitaan. Minä tykästyin ostoskeskuksista löytyviin tehtaanmyymälöihin. myynnissä on länsimaisten vaatemerkkien kakkoslaatua, samassa kaupassa kaikki erät on eri merkkejä. Näin mm. H&Mää, Vero Modaa, Levistä, Billabongia, Calvin Kleinia, Tom Tailoria. Osasta oli leikattu niskan merkit irti. Paidat ja topit oli 10 euron kieppeillä ja hameet 15 eurosta ylöspäin.

Elokuvissa käytiin pariin otteeseen, liput kolmesta eurosta ylöspäin. Teatterit oli aikalailla Suomea vastaavia.

Puhelut Suomeen ja vastaaminen maksaa Soneralla noin 1,9 euroa minuutilta. Jouduin taas hoitamaan pankkiasioita Suomeen puhelimessa, joten sain reilun 10 minuutin puheluilla 24 euroa puhelinlaskuun lisää.

Malesiassa oli yllättävän länsimainen, siksi siellä oli helppo matkustaa. Julkinen liikenne toimii ja myös maan sisäiset lentoliput ovat edullisia.



Aamupala Melakassa, jukurttia, tuoreita hedelmiä ja mysliä

Big Mac tai Big N Tasty -ateria maksaa reilun 2,5 euroa

Huone Georgetownissa, ikkunaton koppi maksoi 12 euroa

Aamupala kiinalaishotellissa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti