torstai 4. huhtikuuta 2013

Melaka yllätti positiivisesti runsaalla historiallaan

Me oltiin alunperin ajateltu kiertää koko Malesian länsi- ja itärannikko, mutta melkein kolme kuukautta rantakohteissa roikkuneina itärannikon rantakohteet ei nyt napanneet yhtään. Siksi päätettiin jäädä pidemmäksi aikaa historiallisiin Unescon maailmaperintökohteisiin.

Suuntasimme ensin Kuala Lumpurista bussilla Melakaan. Myös Kuala Lumpurissa on useita bussiasemia, oikea löytyi tarkastamalla Wikitravelista. Jouduimme Chinatownista matkaamaan lähijunatyyppisellä junalla parikymmentä minuuttia bussiasemalle.
Paikallisjunia KL:ssa

Junakartta ei nyt ihan selvimmasta paasta ole, matka KL Sentralista Bandar Tasik Selataniin
Kävelimme lippuluukulle ja seuraava bussi Melakaan lähtikin jo 10 minuutin kuluttua. Bussiasemalla oli helppo suunnistaa oikealle lähtöportille. Bussimatka kesti pari tuntia ja bussin penkit olivat huomattavasti väljemmät kuin Suomessa. Lipun hintakin oli vain RM9 eli reilu 2 euroa.

Bussiasema Melakassa on 4,5 kilometriä keskustasta, joten vaihdoimme paikallisbussiin 17. Sillä pääsimme puolessa tunnissa keskustaan. Meille oli tarjottu jo kahta majoitusta bussiasemalla, mutta suuntasimme historialliseen Chinatowniin majapaikan toivossa. Löysimme huoneen jo heti ensimmäisestä kysymästämme RM40 eli 10 eurolla yö.
Kotikatu Chinatownissa


Keskustaa, Town Square eli Ducth Square
 Majapaikan sijainti oli tosi kiva, mutta muuten se oli jo kulahtanut eikä siellä ollut lainkaan nettiä, joten vaihdoimme parin yön jälkeen majoitusta samanhintaiseen. Kakkosmajapaikka oli lähempänä Melakan ostoskeskuksia.
Joenvartta Melakassa
 Melaka oli sopivan pieni paikka, välimatkat pystyy kävelemään ja sieltä löytyy nähtävää useammaksikin päiväksi. Portugalilaiset saapuivat Melakaan 1500-luvulla, hollantilaiset tulivat 1600-luvulla ja britit 1700-luvun lopulla. Kaupungissa on runsaasti erilaisia nähtävyyksiä näiden aikojen jäljiltä.

Town Square on kunnostettu

Riksat ovat varikkaita ja koristeltuja ja paikallinen poppi soi
Keskella kaupunkia on merimuseon laiva!
 Melaka on turistikohde erityisesti malesialaisille, naapurimaiden muslimeille sekä kiinalaisille. Länsimaisia turisteja oli yllättävän vähän, vaikka kaupungissa olisi nähtävää.

Bussilasteittain aasialaisia turisteja, bussit koko ajan tyhjakaynnilla...
 Molemmat tykättiin kovasti Melakasta, mukavan rauhallinen kaupunki.

Ostoskeskusta loytyy elokuvateatterikin
Melakassa on tosi paljon isoja hotelleja
Kiitsa!

Portugalilaiskirkon luona oli hollantilaisia hautakivia
Kissa Saint Paulin kirkon sisapihalla

Uutta ja vahaa sulassa sovussa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti