torstai 25. huhtikuuta 2013

Hue pikakelauksella

Meillä oli hieno tavoite ottaa Vietnam haltuun kahdessa viikossa, mutta tosiaan matkanteon hitaus valkeni todellisuudessa ja totesimme sen olevan mahdotonta. Jos siis matkustat Vietnamiin ilmaisten 15 viisumipäivän voimin, keskity vain yhteen alueeseen, joko etelä, keskiosa tai pohjoinen. Toki maisemaa näkee bussista ja junastakin, mutta on ihan aikuisten oikeasti rankkaa istua bussissa 24-tunnin pätkiä. Nukkuminen on nimittäin vaikeaa huonokuntoisten teiden vuoksi.

Mutta Huessa oltiin 24-tunnin bussiurakan jälkeen iltapäivästä. Sinh Touristin bussi onneksi kaarsi suoraan reissaaja-alueelle heidän toimistonsa eteen. Ei muuta, kuin majoitus läheltä alle ja kaupungille.

Halvat majapaikat löytyivät taas muutaman kadun varrelta

Olo oli bussiyön jäljiltä kuin promillen humalassa ja hihittelimme porukalla, ettei touhuissamme ollut mitään järkeä.

Ostimme heti bussiliput seuraavaksi päiväksi Da Nangiin eli reilu sata kilometriä etelämmäs. Koska reissupäivä oli paikallinen pyhä, saimme viimeiset bussipaikat sleeper-bussiin ja lipun hinta oli korkeampi 130 000 dongia eli reilu 4 euroa kappale.

Hue on myös Unescon kohde, siksi halusimme nähdä sen. Sadettakin pukkasi, mutta nokat kohti vanhaa kaupunkia. Ei me sokerista olla.

Vanha kaupunki Citadel on 6 metriä korkean muurien ympäröimä todella iso kiinalaisvaikutteinen kaupunginosa. Se on rakennettu vanhan kiinalaisen Nguyen dynastian aikaan 1800-luvulta 1940-luvulle. Hue oli pääkaupunki vuoteen 1945. Nyt Hue on reilun 300 000 asukkaan kaupunki.

Vanhan kaupungin eli Citadelin silta vallihaudan yli

Kielletyn kaupungin portti

Alueella olisi ollut nähtävää moneksi päiväksi, mutta jouduimme tyytymään yhteen iltapäivään ja sateiseen keliin.

Kiitos ranskalaisille patongeista, mutta ruisleipää on kova ikävä!

Seuraavan päivänä bussilla nokka kohti etelää Da Nangia ja Vietnam Airlinesin iltalento pohjoiseen pääkaupunkiin Hanoihin.

Da Nangin lentokenttä on tuliterä
Da Nangissa maistoin muuten Vietnamilaista Dalatin alueen punaviiniä reilulla eurolla lasi. Suosittelen tutustumista!




Kielletyn kaupungin puutarhaa

Kielletyn kaupungin portin yksityiskohta















Kielletyn kaupungin puutarha on nähtävyys






Kielletyn kaupungin teatteri 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti