tiistai 2. huhtikuuta 2013

Pakkaus, varusteet ja muu elämä tien päällä

Me ollaan oltu nyt tasan kolme kuukautta reissussa. Lähdettiin Suomesta tammikuussa talvipakkasilla ja on nyt oltu lämpimässä.

Ostettiin molempien rinkat käytettyinä Huuto.netistä. Hyvä rahansäästö alkuunsa, molemmista maksettiin reilu 80 euroa. Uutena vastaavat Haglöfsit on reilu parisataa euroa. Mun 55 litrainen naisten rinkka on ihan huippu, sivulta avattava on kätevä. Oranssi väri erottuu hyvin kymmenien rinkkojen seasta. Petellä on vanhempi Haglöfsin puna-musta 60/70-litrainen Victor. Ihan jees, mutta ei mikään helmi. Sen lisäksi molemmilla on käsimatkatavaralaukku.

Tavattiin Thaimaassa irlantilais-espanjalainen pari, jotka oli pelkillä pikkurepuilla liikenteessä. Kun reppu painaa noin 8 kiloa, se menee käsimatkatavarana. Älyttömän kätevää, tuo olisi mahtava tavoite. Meidän rinkat painoi lähdettäessä 11-13 kiloa ja nyt 15 kiloa. Sen lisäksi molemmilla muutamia kiloja käsimatkatavaralaukuissa. Liikaa!

Rinkoissa ei meillä ole mitään arvokasta, vain vaatteet ja kempparit. Kaikki arvokas on käsimatkatavaroissa ja vyötäröllä kulkevassa pussukassa. Näin esim. busseissa matkatavaratilassa oleva rinkka ei jännitä ihmeempiä. Reissun aikana kuultiin tarinoita matkatavaratiloissa pyörineistä rinkkojen räplääjistä, eräältä kanadalaismieheltä kopioitiin luottokortti lukitusta rinkasta ja hänen tilinsä tyhjennettiin Thaimaassa.

Rinkat kannattaa pakata aina samalla tavalla ja purkaa niitä mahdollisimman vähän. Aina silloin tällöin tulee pikalähtöjä kuljetusten vuoksi. Yhden kerran jouduttiin lähtemään alle vartin päästä aamupalalta.

Kaikki kama kannattaa muovipussittaa - koko ajan - hygienian vuoksi, järjestyksen pito, sadesuojana. Jos täälläpäin sataa, se ei välttämättä ole mikään pikkukuuro. Vettä tulee kuin aisaa. Onneksi olen joutunut kaivamaan sadesuojan vain kerran kolmen kuukauden sisään.

Myös pikkutavara pysyy järjestyksessä minigripeillä. Minulla oli parhaimmillaan kuutta eri valuuttaa vyötäröpussukassa, joten ne säilyvät hyvinä. Samoin siellä olevat sirulliset pankkikortit ovat suojassa.

Rahat pussissa eli rahapussissa :) Minigrippi rulettaa kaikessa
Lämpötila on ollut lähes koko ajan reissullamme yli 30-astetta, joten huomasin oman rinkkani selkäpehmusteen haisevan kaikkea muulle kuin ihanaisille kukkaistuoksuille. Onneksi malesialaisesta marketista löytyi Febrezeä eli tekstiileistä hajua poistavaa suihketta.

Ilmoja pidelly myös sisätiloissa!
Lähdin matkaan huonoilla vaatteilla ja kengillä. Jos tulee ostettua jotain, jätän vastaavan vaatekappaleen tänne kiertoon. Näin rinkka pysyy suht saman painoisena.

Nyt jos pakkaisin rinkkaa lähtökuntoon, karsisin tavaramäärän alle 10 kiloon. Otin liikaa kosmetiikkaa, vaikka omasta mielestä tiivistin tammikuussa pieneen. Voin kertoa, että silmänympärysvoiteella ei tee täällä mitään ;)

Matkakokoisia tuotteita osteltuna, BB-talkki pelastaa hikisen aamun!
Jotain pientä on jouduttu ostamaan matkan varrelta, täältä saa kaikkea ja yleensä Suomea halvemmalla.

Postitin reissukirjoja viikko sitten Suomeen, mutta reilu kahden kilon paketti maksoi yli 30 euroa Malesian postin kautta. Merirahtina se olisi ollut halvempi, mutta perillemenoon saattaa kulua jopa kolme kuukautta.

Tiivistäminen on reissussakin taitolaji!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti