perjantai 12. huhtikuuta 2013

Georgetown on Pohjois-Malesian herkku

Melakasta jatkoimme matkaa länsirannikkoa myötäillen pohjoiseen Georgetowniin. Matkasimme puolisen tuntia paikallisbussilla bussiasemalle Melaka Sentraliin ja yritimme ensin ostaa lipun lauantaina sunnuntain bussiin, mutta niiden ollessa jo täynnä, otimme sen maanantaille. Lippu maksoi 45 ringittiä eli reilu 11 euroa.

Bussi Georgetowniin

Lippu on Penangin saarelle eli Pulau Pinang
Seitsemän tunnin bussimatka sujui yllättävän hyvin, sillä bussi piti jaloittelutauon parin tunnin välein. Penkit olivat Suomen busseja leveämmät ja nojatuolimaiset.

Olimme ostaneet lipun virallisesti Penangiin eli saarelle, mutta meillä ei ollut varmaa tietoa, minne bussi jättäisi. Bussi ajoi Penangin uudelle bussiasemalle, lähelle lentokenttää. Siitä matkasimme taksilla vartin verran Georgetownin Chinatowniin. Taksien pitäisi lain mukaan käyttää mittaria, mutta bussiasemalla kaikki kuskit väittivät hinnaksi 25 ringittiä eli kuutisen euroa. Taksimafia taas. Onneksi saimme samaan taksiin toisen pariskunnan.

Georgetown on 180 000 asukkaan kaupunki, siellä oli yllättävän paljon reppureissaajia. Majoitus on halpaa Chinatownissa. Myös Georgetown on Unescon maailmanperintökohde.

Chinatown oli isompi, kuin Melakassa. Georgetownissa riitti sopivasti katseltavaa useammaksi päiväksi. Siellä oli myös pikku-Intia, josta sai äärettömän hyvää ruokaa. Georgetownissa on kuulemma Malesian parasta ruokaa, ainakin meidän kohdalle osui erittäin hyvää.

Kaupunki on ollut brittien alaisuudessa, joten kaupungissa oli paljon vanhaa brittiarkkitehtuuria 1800-luvulta.

Penangin saarella olisi ollut paljonkin nähtävää, me pysyttelimme vain Georgetownissa.


Georgetownin Chinatown






Ruokaa Georgetownin pikku-Intiassa




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti