tiistai 30. huhtikuuta 2013

Vietnamin hintataso

Vietnam oli reissumme halvin maa. Hinnoista voi ilmeisesti tinkiä lähes aina ja turisteilta rahastetaan aina joka tapauksessa enemmän kuin paikallisilta. Minusta se on kuitenkin ihan ookoo.

Majoituksen hinta ilmoitetaan dollareina, mutta maksetaan paikallisvaluutassa dongeissa. Hinnat vaihtelevat kymmenen euron molemmin puolin.

Aamupala kuului Mui Nen huoneen hintaan

Bussiliput ovat edullisia. Open Tour -bussit ovat pääosin turistien käytössä. Paikallisbusseja ja junia löytyy, niitä emme kokeilleet. Vietnamissa Open Tour -bussit joko noutavat hotellilta tai matkatoimistolta, joten minusta niiden käyttö oli helppoa. Lipun voi ostaa haluamalleen reitille. Hinnat ovat muutaman euron per väli. Huomioi, että bussit ajavat 40-50 km tuntivauhtia, joten matkanteko on hidasta.

Ruoka on edullista. Halvinta on tietysti paikallisruoka, kuten pho-keitto, nuudelit ja riisiruoat. Jos ostaa ruuan paikallisravintolasta muovituolipaikasta, pärjää eurolla. Jos haluat länsimaista ruokaa englanninkielisellä listalla, varaudu maksamaan muutaman euron. Valikoimaa riittää kyllä.

Paistettua nuudelia vietnamilaisittain

Vietnamilainen kahvi suodatetaan näin, pohjalla kondensoitua maitoa. Mielettömän hyvää!

Kevätkääryleet Hanoin lentokentällä, kääryleet ovat parasta Vietnamin ruokaa
Olut on tosi edullista, ravintolassa se saattaa maksa vain 10 000 dongia eli vajaa 0,4 euroa. Eri puolilla Vietnamia myydään eri merkkisiä oluita. Drinkkejäkin löytää euron pintaan jopa turistipaikoista, kun katsoo hintoja.

Hanoin olutta, Bia Ha Noi

Päiväretket ovat edullisia, muutaman euron. Niiden hinnat ilmoitetaan usein dollareissa, vaikka maksetaan taas dongeilla.

Nettipaikat tais olla vajaan euron tunti, ilmaista WiFiä löytyy majapaikoista ja ravintoloista reissaaja-alueilta. Pyykinpesu oli noin euron kilo.

Puhelut Suomeen ovat kalliita, Soneralla 3 euroa minuutti ja vastaanotto 1,7 euroa minuutilta. Yhden puhelun hinnaksi tulee helposti kymmenenkin euroa.

Rahannosto automaatista Vietnamissa tulee kalliksi, sillä maksimikertanosto on yleensä 3 miljoonaa dongia eli vain 112 euroa. Visalla yhteen automaattinostoon tulee siis lisäkuluja 4,8 euroa.

Välillä tuli mieleen, että paikallisten mielestä rinkkani on varmaan täynnä dollareita. Sen verran hanakasti saan tarjouksia millon mistäkin. Pitää vaan muistaa, että paikalliset ovat köyhiä ja tietenkin yrittävät ansaita elantoaan. Hymy ja no thank you auttaa aina.


Kahviloita Saigonissa, parin euron herkku suklakakkua kermavaahdolla


Tuore-kevätkääryleet olivat vähän kuin salaattiannos

Vietnamista saa erinomaisia erikoiskahvejakin, kahvila Dalatissa

Paistettua nuudelia

Aamupala Huessa, namia oli. Patonkeja sulatejuustokolmioilla saa joka paikasta, kiitokset ranskalaisille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti