lauantai 2. helmikuuta 2013

P-A-R-T-Y-Y!!! Full Moon Party

Kerran kuussa, täyden kuun aikaan, Ko Phanganilla juhlitaan täyden kuun juhlaa eli Full Moon Partya. Ko Phanganin saaren eteläkärki, Haad Rinin itäinen hiekkaranta on varattuna parhaimmillaan 30 000 juhlijalle.

Ranta kuvattuna pohjoisimmasta rantaravintolasta käsin, ilotulitteita ja valoja
Rantaan on tuotu äänentoistolaitteita ja huikeita värivaloja, tanssilavoja, esityksiä ja muuta ohjelmaa. Jokainen rantabaari vetää omanlaistaan rantaklubia ja musiikkityylit vaihtelevat elektronisen tanssimusiikin eri genreissä helposta listamusiikista haastavampiin tyyleihin.

Tanssilava dj-lavan edessä pursuaa innokkaita miestanssijoita neon-värisissä topeissaan
Hotellit ja hostellit vaativat majoittujia yleensä ottamaan neljä tai viisi yötä, joten bilepäiviä riittää myös ennen Full Moon Partya.

Ihmiset pukeutuvat neonväreihin ja koristelevat itsensä ihomaaleilla ja asiaan sopivilla UV-valossa hohkavilla koruilla, hatuilla ja nauhoilla. Useat maalaavat käsivarteensa oman maansa lipun, jotta voi helposti nähdä mistä maasta olet. Erityisesti tämä näytti olevan ruotsalaisten ja aussien suosiossa.

Full Moon Partyjä on juhlittu 80-luvun lopulta saakka
Bileet alkavat jo illalla ja jatkuvat sunnuntaina aamupäivään, koko yön eri pisteiden dj:n soittaessa musiikkia. Juomina toimii the bucketit eli ämpärit, joihin jokainen valitsee lempijuomansa.

Paikalliset myyvät janoisille bucketeja - ämpäritolkulla
Full Moon Partyt on vähän kuin suomalainen vappu - potenssiin kaksikymmentä. Tarkoitus on pelleillä, hölmöillä ja herätä seuraavana päivänä kaameaan kankkuseen. Jälkikäteen voi sitten miettiä, mitä sitä tulikaan tehtyä :)

Tanssilava ja sen koristeet

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti