sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Khamon - rauhaa, väljyyttä ja hiljaisuutta luonnonmaisemien keskellä

Khanom on pieni kylä, jossa on vielä vähän turismia. Lapset saattavat vilkuttaa iloisesti turisteille ja ohikävellessä pihalta saatetaan tervehtiä sawasdee tai hello. Kylässä ei ole vielä turisteille suunniteltuja takseja ja vain vähän ravintoloita.

Khanomin eteläisempi keskusta on yhden kadun varrella
Huomasimme sattumalta, että hotellimme lähellä olevan Thaifi-nimisen ravintolan kyltissä luki Tervetuloa. Menimme sinne aamukahville ja selvisi, että paikan omistaa suomalainen Sari ja hänen thaimaalainen miehensä Lenny. Saimme Lennyn keittämät suomalaiset aamukahvit sekä tuoretta mangoa ja maustamatonta jugurttia. Heiltä saimme myös vuokrattua skootterit, joilla pääsimme tutustumaan paremmin Khanomiin.


Skootterinvuokraajat
Ajoimme Khanomin päästä päähän, reilun 10 km matkan rantatietä ja toista tietä katsomassa molemmat keskustat. Olimme saaneet Sarilta kartat ja vinkin, että eteläisimmässä rannassa on kivat näköalat. Ajoimme sinne ja löysimme täysin aution rannan ja pienen ravintolan.


Eteläinen näköalatie
Olimme jo lähdössä pois ravintolan pihasta skootterilla, kun 10 metrin päässä tietä lähti ylittämään yli metrin mittainen varaani. Mopoja vuokrannut Sari oli sanonut, että etelässä, näköalatien varrella saattaa esiintyä varaaneja. Tien varrella oli myös muita eläimiä, lehmiä, possuja, kukko ja kanoja.


Eteläisin Khanomin ranta Thong Yee on autio
Ajelimme myös pohjoisempaan keskustaan, joka oli aavistuksen isompi, kuin meitä lähempi keskusta. Myös pohjoisempaa rantatieltä löytyi täysin autioita rantoja.

Khanom sopii niille, jotka etsivät rauhallista, jopa luonnontilaista rantaa paikallisten läheisyydessä. Koska turistipalvelut ovat vasta aluillaan, kylää voi pitää aitona thaikylänä. Tarvittaessa alueelta löytyy kuitenkin jopa viiden tähden hotelleja.

Khanomin pohjoisemmalta rannalta löytyi seuraa
Pete tykästyi erityisesti Khanomiin, kylä on hänen suosikkinsa tähänastisista kohteistamme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti