perjantai 15. helmikuuta 2013

Thaimaan komeimmat maisemat

Krabi on aika erilainen kaupunki, jossa olemme Thaimassa olleet. Kaupunki on Krabin provinssin pääkaupunki, mutta se on tosi pieni. Asukkaita on vain 25 000. Turisteista suurin osa matkustaa Ao Nangin rantakohteeseen, josta puhutaan matkaesitteissä yleisesti nimellä Krabi. Ao Nang on ainakin keskustaltaan valitettava esimerkki omaan makuun liian täyteen ahdetusta turistikohteesta.

Ao Nangin rantaa

Onneksi vieressä on kuitenkin muita kohteita. Krabin kaupunki on noin 20 km päässä Ao Nangista, joen varrella sisämaassa. Krabin kaupungissa on erittäin edullista majoittua. Pieniä huoneita saa alkaen 150 bahtia eli vajaa 4 euroa, viereisestä Ao Nangista taas ei löydy lähes mitään reppureissaajabudjetin majoitusta. Krabi on myös edullisempi paikka syödä, juoda ja tehdä ostoksia.

Ao Nangin ja Krabin kaupungin väliin jää hulppeamaisemainen niemi Railay, jonne ei pääse kuin pitkähäntäveneillä. Siellä on Krabin alueen hienoimmat rannat ja parhaimmat paikat kalliokiipeilyyn.

Krabissa on selkeästi jo näkyvissä muslimikulttuurin vaikutus, kaupungissa on useita moskeijoita sekä osa paikallisväestöstä kulkee hiukset hunnutettuina.Krabin lähistöllä on paljon nähtävää, niihin on helppo kulkea skootterilla.

Kävimme katsomassa mm. buddhalaisille tärkeän Tiikeriluolan (Tiger Cave) ja sen yhteydessä olevan vuoren huipulla oleaan Big Buddha -patsaan. Patsaalle pääsee nousemalla 1237 porrasta vuoren rinnettä pitkin noin 300 metrin korkeuteen.

Tiger Caveen on raahattuna tiikeripatsas
Noustessamme portaita, oli varoitus apinoista, jotka varastavat kapuajilta esineitä. Portailla istuskeli ja roikkui kapuamisen alkuvaiheessa useita apinoita, joista yksi pieni yritti tarttua laukkuuni. Minä tietysti säikähdin sitä, joten Pete yritti suhisutella apinoita siirtymään. Ilmeisesti pienen apinan isä ei tykännyt tästä, vaan hyppäsi Peten käsivartta pitkin selkään ja raapaisi Peteä selkään. Onneksi apina lähti samantien pois. Hetken odottelimme tilanteen rauhoittumista ja sitten ohitimme apinat hipihiljaa parin muun kapuajan yhteydessä.

1237 porrasta on paljon
Meillä kesti +35 asteen helteessä nousta tunnin verran portaat ylös. Ehdin jo menomatkalla juomaan litran vesipullon. Ylhäällä olevat huikeat maisemat kuitenkin palkitsivat nousun. Myös alastulo ei ole helpoimmasta päästä, sillä jalat tärisevät jo nousun jälkiltä kiitettävästi.

Maisemat kruunaa nousun
Big Buddha istuu lootuskukan paalla

Yhtenä päivänä loikoilimme Krabissa puistossa joen läheisyydessä kirjaa lukien, kun ympäriltä alkoi kuulua hihitystä ja supinaa. Luoksemme saapui parisenkymmentä koululaista koulupuvuissaan ja ujosti kysyen he selittivät, että saisivatko he haastatella turistia. Tietysti, tämä ei ollut ensimmäinen koululaisryhmä meille. Sitten he  ujosti kyselivät mistä ollaan ja miksi Thaimaa ja mikä on ollut parasta. Lopuksi oetaan monta ryhmäkuvaa kameralla. Lopuksi koululaisryhmä pyrähtää sivummas ja sama hihittely ja supatus alkaa. Hauskaa oli molemmin puolin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti