sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Trang on eteläinen kaunis muslimikaupunki

Krabin kaupungista suuntasimme bussilla 2,5 tuntia etelään, 160 km päähän. Trangia oli opaskirjoissa esitetty vain pysäkkinä Trangin saaristoon. Kaupungissa ei kuulemma ole juurikaan nähtävää.

Maisemaa hotellin parvekkeelta Trangin kaupunkiin
Minä taas ihastuin Trangiin, sillä se ei ollut lainkaan tyypillinen thaimaalainen kaupunki. Kaupungissa on tosi vähän turisteja, joten kaupunkikuva on aitoa paikallista. Talot ovat paikoin rähjäisiä, mikä antaa kaupungille kauniin berliinimäisen ilmeen.

Betoniarkkitehtuuria Trangin tapaan
Arkkitehtuuri ei ole thaimaalaista, vaan siinä näkyy kauniisti vahva muslimikulttuurin vaikutus. Kaupungissa muutenkin näkyi eniten muslimeja, jopa kokonaan hunnutettu nainen.

Muslimiarkkitehtuuria, paljon kaaria yhdistettyna suoriin linjoihin
Koska muslimivaikutteinen arkkitehtuuri on aika selkeää, monesta rakennuksesta huokui yllättäen jopa funkkishenki. Se ei ole lainkaan thaimaalaista! Thaimaalaiseen tyyliin kuuluu koukerot, kulta ja vahvat värit.

Thai-tyylia Trangista, violettia, kultaa ja koukeroita

Kaupunkiin saapuessamme tuk tuk -kuski nappasi meidät kyytiimme. Oli muuten meidän eka tuk tuk -kyyti. Trangin tuk tukit ovat pieniä, 2 hengen retrohenkisiä tuk tukeja.

Trangin juna-asema ja tuk tukit
Pyysin kuskia viemään rautatieaseman lähelle, minne hän veikin, mutta tietysti suoraan matkatoimiston eteen. Tarvitsimme joka tapauksessa liput eteenpäin, joten mentiin tällä kertaa siihen toimistoon. Thaimaassa, kuten monissa muissakin maissa, tuoja saa pienen korvauksen tuodusta asiakkaasta. Yleensä pyrin välttämään näitä paikkoja, koska minä asiakkaana maksan palvelusta todennäköisesti enemmän. Saimme liput Lipelle 1300 bahtiin eli reilu 30 euroa per naama. Tosi kalliit liput, mutta saarille ei juuri pääse kuin matkatoimiston kautta. Samanmittainen bussimatka oli maksanut vain 110 bahtia eli vajaa 3 euroa.

Funkkista Trangin tyyliin
Otimme Trangissa vain yhden yön ja jatkoimme seuraavana päivänä kohti Lipen saarta. Arkkitehtuuri ja kaupunkikuva olivat minulle niin inspiroivia, että olisin voinut jäädä pidemmäksikin aikaa.

Keltaista, sinista ja reunassa pinkit kohdat - mita enemman vareja, sen parempi thaimaalaisittain

Trangissakin oli kivoja kahviloita aamupalailuun

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti