keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Pohjois-Thaimaa on sympaattinen

Olin kuullut Pohjois-Thaimaasta vain kehuja. Menimme Chiang Maihin, koska sieltä pääsee vuoristokylä Paihin.

Chiang Mai on pohjoisen suurin kaupunki, vajaa 200 000 asukasta. Kaupunki tuntuu melko pieneltä moneen Aasian suurkaupunkiin verrattuna. Suurin osa reissaajista tulee trekkaamaan eli tekemään vaelluksia pohjoisen maisemiin. Meillekin esiteltiin tosi mielenkiintoista reissua, mutta ei me oltu varauduttu semmoisiin. Lämpötilat ovat huhti-toukokuussa kovimmat, yli 35 astetta joka päivä.

Chiang Maissa on temppeleitä joka nurkalla

Trekkausreissu olisi maksanut reilun 100 euroa kolmelta päivältä, majoitus vuoristokylässä ja metsässä. Ohjelmassa oli mm. norsuratsastusta ja joessa bambulautalla etenemista. Hauskan kuuloinen setti.

Me taas oltiin kiinnostuttu hyvästä pohjoisen keittiöstä sekä kaupungista itsestään. Pohjois-Thaimaan ruuat ovat aavistuksen miedompia kuin eteläiset. Täytyy kyllä hehkuttaa taas thai-ruokaa, ehdottomasti koko reissumme parhaimmat makuelämykset löytyvät Thaimaasta. Keitot ja salaatit ovat mauiltaan huikeita, maut on niin syviä.

Wai-tervehdys portin pielessä

Chiagn Main katutaidetta

Chiang Maista ostimme 160 bahtilla eli 4 eurolla minivan-bussiliput Pain kylään. Pai on pieni, vain kolmen tuhannen asukkaan vuoristokylä. Pailla on maine boheemina ja hieman leppoisana paikkana. Siellä käy paljon aasialaisia turisteja sekä länsimaisia.

Oksupussit mukaan!  Luvassa 762 mutkaa ennen Chiang Maita

Tie Paihin on mutkainen, vuoristoon noustessa on 762 mutkaa. Matkapahoinvointia siis takuuvarmasti. Kolme tuntia pomppivaa kidutusta Chiang Maista minivan-bussilla. Molempiin suuntiin porukkaa oksensi bussissa, me säästyttiin onneksi siltä. Otettiin inkivääritabletit sen varalta.

Minivan-bussit kulkee hyvin Chiang Maihin
Saavuttuamme Paihin tykästyin siihen heti. Pieniä omaperäisiä puoteja, kahviloita ja ravintoloita. Maisemat kauniin vuoristoisia. Ei mitään syytä olla pitämättä paikasta. Ei kaikkien tyyliä, mutta ihan ehdottomasti kolahti meihin.

Löysimme kivan mökkimäisen bungalowin 300 bahtilla eli 7,5 eurolla, tuuletin ja oma kylppäri sekä terassi. Sattumalta se oli aivan keskustassa, joten joka paikkaan oli lyhyt matka kävellä.

Saatiin bungalowi 300 bahtiin eli 7,5 euroon yö.
Kävimme syömässä erilaisia ruokia, sattumalta söimme useamman reissumme parhaimmista ruuista Paissa. Ruoka tehdään ilmeisesti rakkaudella. Paissa oli jotain samaa kuin Balin Ubudissa, olisin voinut jäädä sinne asumaan pidemmäksi aikaa. Pai on enemmän mielentila.

Tulinen vihreä papaija-salaatti (green papaya salad)

Thaimaassa on vuoden lämpimin aika toukokuussa, juuri ennen sadekauden alkua. Kadulla näkynyt mittari vilahti useampana iltapäivänä yli 38 asteessa.

Vuokrasimme Paissa polkupyörät 40 bahtilla eli eurolla ja lähdimme katsastamaan vuoristoisia lähimaisemia, mutta jouduimme palaamaan takaisin liian porottavan auringon vuoksi. Mopon vuokraus olisi ollut myös todella halpaa, vain 100 bahtia eli 2,6 euroa.

Paissa on paljon kukkia

Pai oli meille pohjoisen helmi, tänne tulisin milloin vain uudelleen.

Pai sijaitsee pienen joen varrella, nyt joki oli matalalla

Leikkimökin tyylisiä värikkäitä pikkubungaloweja joen varrella

Pain ravintoloita

Pain kadut ovat hiljaisia ainakin toukokuussa

Mopon saa päiväksi vuokralle 100 bahtilla eli vain 2,5 eurolla

Paista löytyy hassuttelua ja söpöilyä


Pihat on jokapuolella laitettu näteiksi

Coffee in Love söpöilykahvila
Maisemat muistuttaa Laosia

Paissa on paljon söpöjä opasteita

Värikäs terassi Paissa









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti