keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Aallonharjalta toiselle - ylös alas laineita pitkin


Matka jatkui saarelta toiselle kolmen saaren rykelmässä, nyt pohjoisimmalta Ko Taolta eteläisimmälle Ko Samuille. Menimme siksi näin pian Samuin saarelle, koska reissukaverimme Niinan kaveri on tulossa samaan aikaan Samuille. Tarkoitus olisi Samuin jälkeen vielä siirtyä Ko Phanganille, joka on Taon ja Samuin välissä. Phangan on niin lähellä nykyistä majapaikkaamme Samuin pohjoisosassa, että se näkyy rannalta horisontissa.

Ennakkolippujen vaihto matkalippuun, niin thaimaalaista :)
Jes, lippu kourassa. Liput pitää varata ajoissa, sillä lautat ovat useimmiten high seasonilla täynnä.
Katamaraani oli melko pieni, sinne mahtui noin 250 matkustajaa ja se oli täynnä. Matkustajille jaettiin tietynvärinen tarra rinnukseen, riippuen määränpäästä sekä matkatavaraan toinen vastaavanvärinen tarra. Päivä oli melko tuulinen, joten kun saavuimme avomerelle, merenkäynti kävi aika hurjaksi. Katamaraani koukkelehti aaltojen välistä siksakkia ja meno oli taas kerran kuin huvipuistossa konsanaan.

Ko Tao jää taakse, vielä ennen aallokkoa meno oli tasaista
Ei mennyt pitkä aika, kun ihmiset alkoivat oksennella laivalla. Osa nojasi laidan yli ja sisällä osa sai henkilökunnalta oksennuspusseja. Yritin pitää katsetta horisontissa, mutta jossain kohtaa oli pakko istua lattialle. Hieman vatsassa alkoi pyöriä siinä kohtaa, mutta sain pidettyä pakin kasassa.

Välipysähdyimme Phanganin saaren satamassa,  jonka jälkeen loppumatka oli jo helpompi ja tasaisempi. Saavuimme Samuin pohjoisosaan katamaraanin laiturille.

Meri voi olla ihana ja kauhea - samalla reissulla :)
Satama oli taas pilvin pimein "taxi, taxi" huutelijoita, mutta kävelimme eteenpäin. Yhden kartan luona kysyimme vinkkiä turisteilta ja he neuvoivat menemään isolle tielle, josta kulki punaisia songtao-takseja, samanlaisia kuin Hua Hinissä on. Se löytyikin ihan hetimiten ja pyysimme kyydin läheiselle Mae Naamin rannalle, josta löytyy bungaloveja. Hintaa ei tullut kuin 100 bahtia meille kolmelle eli noin 2,5 euroa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti