lauantai 26. tammikuuta 2013

Uunottajien kakkonen on majoitusten vuokraajat


Olin etukäteen kuullut, että thaimalaaiset ovat erittäin ystävällisiä ja hymyilevät paljon. Näin on, mutta nyt olen jo oppinut, mitä muuta hymyn taakse kätkeytyy.

Olemme useamman kerran jo matkalla törmänneet siihen, että osalla thaimaalaisista on erittäin hyvä vainu länkkäreiden rahalle. Osa taksikuskeista yrittää erittäin mielellään turisteilta pyytäää aika paljon enemmän, kuin pitäisi. Samoin kauppiaat ovat hilanneet hintoja turistikohteissa aika reippaalle tasolle, esim. käytetyt pokkarit ovat täällä 5-9 euroa.

Yleinen uunotustapa on se, että tarjotaan länkkäille vain kalliimpaa huonetta. Esimerkiksi Ko Taolla kysyimme guest housesta huonetta. Omistajanainen tarjosi 1000 bahtin eli 25 euron huonetta ilmastoinnilla. Kun kysyimme samasta paikasta vartin päästä uudelleen, omistajamies taas tarjosi 800 bahtin eli 20 euron huonetta tuulettimella.

Myös ilmainen netti voi olla muuta kuin hi speed  ;)
Ko Samuilla taas kävi niin, että ystävällinen omistaja tarjosi 600 bahtin eli 15 euron huonetta. Me otimme Peten kanssa sen kahdestaan, mutta kun reissukaverimme Niina lähti etsimään läheltä halvempaa, omistaja tokaisi meille: "Where is your friend? I just remembered, I have 400 baht room". Jep, jep...

I just remembered, I have 400 baht room...
Eli älä tyydy siihen, jos Thaimaassa sinulle tarjotaan jonkun hintaista huonetta. Kysy onko huonetta jollain edullisemmalla hinnalla, se saattaa löytyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti