lauantai 19. tammikuuta 2013

Vuorokausi matkantekoa putkeen


Matka Hua Hinistä jatkui uuden reissukaverimme Niinan kanssa junalla etelään, Chumphoniin. Juna-asemalla myytiin yhteyslippuja, joissa oli yölauttakuljetus Chumphonista Ko Tao -saarelle. Meillä oli ostettuna juna kolmanteen luokkan eli vaatimattomimpaan, joten lippu ei maksanut kuin reilun euron (49 bahtia) viiden tunnin matkasta. Juna-asemalla myyty yölautan liitäntälippu maksoi 350 bahtia (n. 9 euroa) ja se sisälsi myös kuljetuksen Chumphonista satamaan.
Hua Hinin juna-aseman lipunmyynnissä oli hyvät vinkit liitäntälipun ostoon (joint ticket)
Ko Taolle menee aamusta klo 7 ja päivällä klo 1 nopeampiakin vuoroja, mutta me säästimme majoituksen hinnan yölauttalipulla. Päiväliput ovat myös hieman kalliimpia. Laiva oli periaatteessa pieni rahtilaiva, joka vie saarelle ruokaa, juomaa ja muuta tarvikkeita. Majoitus laivalla oli yhdessä isossa huoneessa, jossa oli kerrossängyt.

Matkustajat nousevat rahtilaivaan
Kerrossänkymajoitus yhteissalissa
Laiva piti yllättävän kovaa ääntä, ruotsinlaivojen C-luokan hytti autokannen alapuolella ei ollut mitään tähän meluun verrattuna. :) Yö keinuvalla merellä täysin pilkkopimeässä oli jo kokemus sekin.

Täältä tavaroiden välistä tultiin laivaan
Lautta lähti klo 11 illalla ja saapui Ko Taolle klo 6 aamulla. Aurinko vasta rupesi nousemaan satamaan saapumisen jälkeen, kun istuimme Ko Taon lauttasatamassa ja mietimme minne menisimme. Taksikuskit pyörivät kuin hyeenat ympärillä ja kyselivät minne menemme, mutta istuimme tovin tutkimassa, missä päin saarta olisi majoitusta. Olimme saaneet hyvän Ko Tao -oppaan lauttafirman kautta.

Aurinko nousee Ko Taolla satamassa
Siirryimme taksilla Sairee Beachille, joka on saaren vilkkain ranta. Ajattelimme siellä olevan reilusti majoitusta, mutta koska kello oli vasta aamussa, useat majatalot sanoivat olevansa täynnä. Dormimajoitusta eli yhteismajoitus kerrossängyssä olisi löytynyt 300 bahtilla eli vajaalla 8 eurolla. Löysimme kuitenkin vihdoin yhden huoneen kohtuuhintaan.

Yölautta on ihan hyvä ja halpa vaihtoehto, jos majoitus on valmiina tai on valmis odottelemaan neljä-viisi tuntia majoitusta rinkan kanssa. Toinen vaihtari olisi majoittua Chumphoniin ja jatkaa aamusta klo 7 katamaraanilla Ko Taolle. Se tulee 2,5 tunnissa saarelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti