maanantai 28. tammikuuta 2013

Skootterilla Samuin saaren ympäri

Vuokrasimme ensimmäistä kertaa Thaimaassa Ko Samuilla skootterin, sillä se on edullisin tapa liikkua ympäri saarta. Skootterin päivävuokra kypärineen on vain 200 bahtia, noin 5 euroa. Päivässä kiertää hyvin saaren ympäri, samalla tulee nähtyä muutamia nähtävyyksiä matkalla. Ajoimme päivän aikana ehkä 50-60 kilometriä. Saarella on niin paljon ilmaistakin nähtävää, että siitä riittäisi useampaankin ajeluun. Haasteena on paikallisten villit ajotavat sekä vasemmanpuoleinen liikenne. Saaren korkeuserot ovat myös valtavat eli matkalla on paljon tosi jyrkkiä ylä- ja alamäkiä.

Skootterin päivävuokra on vain 5 euroa, kätevää kuin mikä!
Ajoimme ensin katsomaan pohjoisosaan Big Buddhaa, joka on iso kultainen 15 metriä korkea buddha temppelialueineen. Sen yhteydessä on myös muuta nähtävää sekä kahviloita ja kauppoja.

Big Buddhahan se siinä loistaa kultaisena
Portaikon käärmepääty, hienoa peilimosaiikkia
Rakennuksen kolmipäinen norsupääty
Big Buddhan vieressä oli myös tosi kaunis temppeli Wat Lai Plaen, jossa oli kaksi jättimäistä Buddhaa ja temppeleitä. Temppeli kelluu ikäänkuin lootuksenkukassa. Buddhat ovet hyvin erinäköisiä ja -tyylisiä, riippuen miltä tyylikaudelta ne ovat.

Ensimmäinen iso Buddha Wat Lai Plaen temppelialueella, ihan mahtava
Temppeli kelluu vedessä lootuksenkukan päällä

Toinen iso buddha, vielä symppiksempi
Pohjoisesta suuntasimme vilkkaimman Chawengin rannan ohi etelään, kohti muita nähtävyyksiä.

Saarella on useita luontonähtävyyksiä, kuten isoja vesiputouksia. Kävimme katsomassa saaren isoimman vesiputouksen, kaikkiaan huikeat 80 metriä korkean. Reitti putouksen luo oli aikamoinen kokemus jo itsessään. Korkeuserot olivat aika jyrkkiä ja viidakon läpi puikkelehtimista sekä kiveltä kivelle kiipeämistä.

Vesiputoukseen pääsi myös uimaan kohdissa, joissa se oli tasainen

Vesiputous toisesta kohdasta
Vesiputouksen yhteydessä oli norsuja, joilla olisi päässyt ratsastamaan. Itse en hirveästi perusta eläinten huvikäyttöä, toivotaan että norsuista pidetään hyvää huolta. Ainakin niiden työpäivä näytti päättyvän ennen kuutta, pimeän tuloa.

Yksi pieni elefantti marssi näin
Olen aina miettynyt, miten norsun selkään noustaan. Täällä noustiin korokkeelle!

Auringonlaskun aikaan olimme skootterin kanssa saaren pääkaupungissa Nathonissa, jossa on virallinen satama ja paikallisia virastopalveluja. Jäimme syömään sinne sataman seudun ravintolaan. Auringonlasku oli mahtava!

Nathonin auringonlasku oli hieno
Reppureissaajan päiväretki siis toteutui muutamalla eurolla, päälle vain päivän juomat ja ruuat.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti