maanantai 7. tammikuuta 2013

Murto-osa Bangkokista koluttu

Bangkokin koko yllätti. Välimatkat on ajallisesti tosi pitkät ja kaupunki on sokkeloinen kuin mikä. Ajattelin etukäteen, että olis pyöritty pitkin kaupunkia, mutta näyttää siltä, että jää toiseen kertaan.



Majoitutaan reppureissaaja-ghettossa Banglamphussa eli lähellä Khaosan Roadia. Täällä on kaupungin halvimmat majapaikat ja palvelut. Majapaikkoja on reilu 100 tällä alueella.

löytyisi mm.
  • thai-jalkahieronta tai kala-allas jaloille 100 baht (noin 2 euroa)
  • pyykkiä puhtaaksi, per kilo 25 baht (noin 50 snt)
  • tutkintotodistuksia, ajokortteja, opiskelijakortteja ihan ostamalla
  • pieni olut baarissa, 0,33 l on 55 baht (reilun euron)

Hotelli oli varattu etukäteen, jotta pääsemme suoraan kentältä nukkumaan. Suurinta osaa Banglamphun majapaikoista ei ole missään netissä varattavissa, vain kalleimmat. Hotellimme on aika vaatimaton, vaikka meidän budjetin yli. Maksoimme noin 25 euroa yöltä. Parasta on joen läheisyys, joen rannassa on hieno Phra Sumen -puisto, jossa on sopivan viileää iltaisin ja päivisin.

Hinta-laatu-suhde ei ihan ollut kohdallaan, mutta oli puhdas sänky ekoiksi öiksi

Ronald Khaosan Roadilla

Huono puoli taas on, että koska me emme viitsi juurikaan käyttää ylimääräistä rahaa, niin täältä joutuisi menemään muualle kaupunkiin usemmaan kilometrin taksilla. Jos olisimme majoittuneet sky trainin tai metron lähelle, olisi liikkuminen kauemmaksi ollut kätevämpää. Paikallisbusseilla pääsee edullisesti.

Paikallisbussi ja kuninkaan kuva
En usko, että on viimeinen kerta kaupungissa edes tällä reissulla, joten pitää jättää nähtävää muillekin piipahduksille. Jatkamme jo matkaa eteenpäin kohti merta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti