lauantai 26. tammikuuta 2013

Ko Samui on kaikkea kaikille


Samui on melko suuri saari, asukkaita on noin 45 000. Saari elää isolta osin turismilla, joten myös turisteja on paljon. Paljon ausseja, saksalaisia, venäläisiä ja pohjoismaalaisia. Koska turisteja on paljon, myös hintataso on sen mukainen.

Chawengin keskustaa päivällä
Luulin Ko Samuin olen rento saari aikuiseen makuun ja häämatkailuun, mutta ainakin minulle jäi saaren vilkkaimmasta rannasta Chawengistä aika outo jälkimaku. Ranta on lyöty täyteen överihulppeita hotelliresortteja, edullisempaa majotusta saa siis etsiä sivummalta. Rannan suuntainen ostoskatu on täynnä erilaisia vain turisteille suunnattuja palveluja. Koko ajan on hihassa joku nykimässä osta sitä tai osta tätä. Illemmalla sieltä saa kaikkea, mitä vaan mieleen juolahtaa, hyvässä tai pahassa. Huh!

Chawengin keskustaa, Songtao-taksi
Majoituimme saaren pohjois-osaan, Maenam Beachille. Hyvä rauhallinen ranta ja hitusen edullisempi syödä ja juoda. Ranta on yllättävän äkkijyrkkä eli se sopii vain aikuisille. Maenam on ilmeisesti saaren rannoista eniten paikallinen, selkeästi meidän makuun. Siksi thairuoka on myös paikallista ja erityisen hyvää.

Maenam Beach Saaren pohjoisosassa on väljä ja siisti
Kuulemma Samuilla kaikilla rannoilla on oma persoonansa eli varmaan jokaiselle löytyy jotakin.

Maenam Beach aurinkoisena päivänä

2 kommenttia:

  1. Hyvät brunat pinnassa ja merivettä hörpitty :) elä sanna anna petterin mennä liian syvälle ettei ravut nappaa varpaisii kiinni

    VastaaPoista