torstai 10. tammikuuta 2013

Cha-Am on yhtä rauhaa

Bangkokista oli kiire päästä viileämpään, meren äärelle. Vaihtoehdot olivat 150 km kaakkoon Pattaya tai etelään 160 km Cha-Am. Pattaya on aavistuksen kyseenalaisessa maineessa, joten valitsimme rauhallisemman Cha-Amin.
Rannalta etelään, Hua Hiniin päin, isoille hotelleille
Cha-Am on pieni 45 000 asukkaan kalastajakylä Siaminlahden rannalla, ensimmäinen rantakohde Bangkokista etelään. Meren rannan vieressä on yksi rantakatu, jossa oikeastaan kaikki hotellit ja muut majapaikat. Noin kilometrin päästä rannasta, ison tien vieressä sijaitsee oikea keskusta, jossa on paikallisten palveluja sekä bussipysäkit ja juna-asema.
Cha-Amissa koiratkin chillaa
Saavuimme maanantaina iltapäivällä neljän pintaan keskustaan ja löysimme helposti majapaikan opaskirjan avulla. Ollaan käytetty ystäväni suosituksesta Suomalainen Matkaopas -kirjoja, joissa on hyvin lueteltuna eri hintaisia majoituksia ja äärettömän selkeät kartat. Ei tarvitse rinkkojen kanssa turhaan kävellä majapaikkoihin, joihin ei ole varaa.

Kävellessämme rinkkojen kanssa rantaan päin, paikallinen pappa myös vinkkasi, että hotellimme on paras edullisista. Saimme 2 hh huoneen 500 bahtilla (reilu 10 e). Huoneessa on ilmastointi, oma vessa ja suihku. Hotellissa on myös ilmainen netti, mutta sen laatu vaihtelee aikalailla. On sillä jo muutaman pätkivät Skype-puhelut soiteltu :)



Bueno! Reilu 10 euroa on ihan hyvä hinta huoneesta meren rannalla.
Cha-Am on aika hiljainen mihin aikaan päivästä tahansa, saa rauhassa löntystellä katuja pitkin eikä ole hihoissa roikkuvia tuputtajia. Viikonloppuisin paikka kuulemma täyttyy paikallisista, pääasiassa bangkokilaisista lomailijoista. Reppureissaajia ei juurikaan ole, turistit ovat pääasiassa pohjoismaalaisia iäkkäämpää väkeä.



Rantakatu, oikealla meri ja vasemmalla kaupat ja hotellit
Ruokaa saa laidasta laitaan, edullisesti tai hienommin isojen hotellien ravintoloiden yhteydessä. Edullisimmillaan söimme pat thait ja limsat 110 bahtilla paikallisessa ravintolassa (n. 2,5 e kahdelle). Tuoreet hedelmät ovat myös ihan mahtavia!

Keskiviikkona vuokrasimme polkupyörät päiväksi ja lähdimme tutustumaan pidemmälle rantakatua pitkin. On aika kiva nähdä muutakin, kuin turisteille suunnattu katu. Ajattelimme vielä vuokrata toisenakin päivänä pyörät, kun tuolla olisi kuulemma riisipeltoja ja vesipuhveleita. Kaikki elukat pitää nähdä :D
Pyörän saa vuokrattua reilulla parilla eurolla päiväksi
Keskiviikkoiltaisin on keskustassa iltamarkkinat, joihin kannattaa mennä. Sieltä löytyy ihan lähes mitä vaan, ruokaa, juomaa, vaatteita, kenkiä, koiranpentuja, piraattielokuvia, käytettyjä kodinkoneita, kippoa ja kuppia. Suosittelen!
Akvaariokaloja myydään markkinoilla

Hyvät valikoimat erilaisia kenkiä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti