perjantai 18. tammikuuta 2013

Majoitus Hua Hinissä laineiden päällä

Majoituimme Hua Hinissä ensin tavalliseen guest houseen eli majataloon, mutta vaihdoimme parin yön jälkeen majoittumaan erikoisemmin, hieman parempaan. Majoituimme veden päälle. Hua Hinin erikoisuus on paalujen päälle rakennetut halvat majatalot, joiden alla tyrskyää meri. Suosittelen kokeilemaan, maksoimme yöstä elämysmajoituksessa 600 bahtia eli noin 15 euroa.
Näkymä majatalon terassilta merelle
Parasta Hua Hinissä minusta oli ranta, kun jaksaa kävellä etelämmäs ohi aurinkotuolien ja -varjojen. Ranta oli kaunis ja helppo.
Väljemmän rannan luo pitää kävellä jonkun verran
Mukavin kuljetusväline reppusreissaajalle oli Hua Hinissä oleva songtao-taksi, lavataksityyppinen ratkaisu. Kyytiin hypätään istumaan takaa pitkälle penkile ja nappia painamalla pääsee kyydistä. Kuljettajalle maksetaan matkan päätyttyä 10 bahtia eli noin 25 senttiä matkan pituudesta riippumatta. Pisimmillään songtaon kyydissä pääsee Apinakukkulalle eli n. 6 km päähän etelään.

Näkemisen arvoinen nähtävyys oli tietysti Hua Hinin yömarkkinat. Cha-Amin yömarkkinat eroavat melko lailla näistä, sillä Hua Hinissä tavarat ovat enemmän turisteille suunnattuja: koruja, laukkuja, vaatteita, ruokaa ja muuta vastaavaa. Sieltä sai myös paikallisten pienten muotoilijoiden tekemiä käsin tehtyjä luomuksia, joten turistikaman rinnalla oli oikeasti myös ihan persoonallisia tavaroita. Markkinat ovat aika isot, joten siksi niissä riittää nähtävää ja ihmeteltävää.
Kelloja ja aurinkolaseja, 100 bahtia eli 2,5 euroa
Katunäkymää yömarkkinoilla

Hua Hinin visiitti jäi melko lyhyeksi, kun jo jatkoimme matkaa etelämmäs. Siellä olisi ollut vielä nähtävää päiväksi tai pariksi, mutta päätimme silti lähteä etelämmäs kohti kauniimpia rantoja.

Hua Hihin rautatieasema, matka jatkuu taas

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti