lauantai 16. maaliskuuta 2013

Gili Travangan on vaan niin... ihana

Reppureissaajien suosikki Gili Travangan on suurin ja läntisin saari kolmen Gilin saaren rykelmässä. Gili tarkoittaa pientä saarta Sasakin kielellä, Lombokin saaren omalla kielellä.

Lombok on noin 25 km Balin itäpuolella oleva muslimisaari, joka on Baliin verrattuna enemmän paikallisempi. Yksi Lombokin saaren suosituimmista kohteista ovat Gilit, kolme pientä saarta luoteiskulmassa. Suurin osa reissaa Gili Travanganille eli Gili T:lle. Gili Meno on hiljaisin, keskimmäinen saari ja Gili Air on lähinnä Lombokia. Saarilta näkyy sekä Balille että Lombokille.

Etukäteisodotukset olivat korkeat, koska niin moni oli kehunut Gili T:tä. Saarilla eli ole autoja eikä mopoja, eikä edes koiria. Balilla ongelmana on vilkas liikenne, sekä melu että pakokaasut leijuvat ilmassa. Skoottereita on liikaa ja ne suhaavat autojen molemmin puolin ihan kaoottisesti ja välillä jopa väärään suuntaan.

Gilin rantavedet ovat yhdet kirkkaimmista, vedessa voi olla myos merikilpikonnia
Gili T on mahtava. Ilma on puhdasta. Välimatkat voi kävellä, saari on pari kilsaa korkea ja pari kilsaa leveä. Vedet ympärillä ovat äärettömän kirkkaat, yhtä kirkkaat kuin Thaimaassa Ko Lipellä, ellei jopa kirkkaammat. Saaria ympäröi koralliriutta, siellä on merikilpikonnia. Riittävästi palveluja, rento meininki ja aina yhtä hyväntuuliset paikalliset pojat. Jopa sää on parempi. Gilillä sataa paljon vähemmän, kuin Balilla.

Auringonlaskut ovat upeita, taustalla siintaa Balin huiput
Gili T:llä on maine bilesaarena, mutta ei se minusta ainakaan nyt maaliskuussa ollut kovin vilkas. Lähes joka ilta oli yksi livemusapaikka ja yksi deejii-paikka auki. Ihan sopivasti tekemistä iltaisin, muttei liikaa.

Kissoja on vaikka kuinka monta, meidan majapaikan kisu tuli aamuisin hellimaan
Saarelta löytyy halpaa majoitusta paikallisten kylästä eli pari sataa metriä rannalta. Halpaa ruokaa saa yötorilta kuudesta eteenpäin illalla. Vastaavasti saarella on myös luksusmajoitusta ja fine diningia. Joka kukkarolle.

Kilpikonnia suojellaan saarekka niin, etta ne kasvatetaan riittavan isoiksi altaissa, ennen mereen paasya
Gilit ovat minulle pieniä paratiisisaaria, vähän kaikkea, mutta ei mitään liikaa.

2 kommenttia:

  1. Hei! Olen veljeni kanssa lähdössä vähän yli viikoksi (2.3-15.3.2016) johonkin lämpöseen. Suunnitelmana olisi halpa paratiisimainen paikka, jossa löhöiltäisiin auringossa ja syötäisiin hyvin :) Veli tahtoisi välttämättä Balille, mutta minua epäilyttää sadekausi. Olen aikaisemmin käynyt pari kertaa Thaimaassa joten pelkään pettyväni sateeseen ja rantoihin.
    Onko Bali käymisen arvoinen paikka?
    Paistaako joka päivä aurinko?
    Suunnitelmana tällä hetkellä olisi pari yötä Kutalla ja loput jollain Gilin saarilla
    Kiitos etukäteen !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Trooppisessa paikassa Bali on, joten sateita tulee kyllä. Ihan sattumaa on, kuinka paljon ja millaisia kuuroja :) Meillekin sattui niin suuria kuuroja, että kahlattiin nilkkoja myöten vedessä. Kuurot ovat yleensä onneksi lyhyitä!

      Tämmöisen linkin löysin säähän liittyen:
      http://www.rantapallo.fi/rantalomat/balin-ilmasto-tama-paras-aika-matkustaa/

      Meidän matkustusajankohtana aurinko paistoi joka päivä.

      Lähtisin kyllä uudelleen Balille, milloin tahansa. Huomioi, että välimatkat kestävät matkustaa tosi pitkään.

      Kuta on ihan tavallinen turistimesta, kuin Kanarialla missä tahansa olisi :) Kutalta matkustaa Gilin saarille tuntitolkulla, ensin itärannikolle ja siitä veneellä muutama tunti. Matkustusta merellä kannattaa välttää hurjemmalla merenkäynnillä, veneet vetää aika isoissa aallokoissa.

      Poista