lauantai 9. maaliskuuta 2013

Singaporen eläintarha oli mieleenpainuva

Ainoa turistikohde Singaporen reissullamme, johon raaskimme ostaa liput oli Singaporen eläintarha sekä sen vieressä sijaitseva yöeläintarha Night Safari.

Matkasimme aamupäivästä ensin metrolla ja sitten siitä jatkoimme bussilla perille. Matkalla oli taas Singaporen tapaan äärettömän hyvät opasteet ja helpot siirtymiset. Kaikkinensa matka kesti tunnin verran, sen verran kaukana keskustasta eläintarha oli. Silti matka maksoi näyttökortilla vain reilun pari euroa.

Bengalin valkoinen tiikeri oli erityisen kaunis
Eläintarhan edessä myytiin yhteislippua, joten päätimme ottaa molemmat ja mennä vielä samana päivänä molempiin. Yhteislippu maksoi noin 33 euroa naamaa kohden.

Lisko kulki vapaana, pituus noin 40 cm
Singaporelaiset puhuvat melko voimakkaalla aksentilla. He lausuvat englantia niin, että siitä tippuu kirjaimia yleensä pois tai lausuvat sitä kiinalaisittain ilman r- tai s-kirjaimia. Lipunmyyjä saattoi sanoa, mutta emme ymmärtäneet, että eläintarhassa oli poikkeuksellisesti kaksi pandaa vierailulla. Niihin olisi pitänyt ostaa erillinen lippu, jota me nyt sitten ei hoksattu ostaa. Jäi siis pandat näkemättä.

Orankiyhdyskunta asusti vapaana
Eläintarha on avoin, siellä ei ole lainkaan häkkejä. Vaarallisemmat eläimet ovat joko lasin takana tai vallihaudan toisella puolella. Äärettömän kiva katseltava siis. Tarha on muutenkin upean puistomainen, vehreä 28 hehtaarin puisto.

Sarvikuonoja ruokailemassa
Eläimet olivat meille eksoottisia, mm. nenäapinoita, kissamakeja, norsuja, valkoiset tiikerit, kenguruita, orankeja.

Cheetah eli maailman nopein kissapeto
Kirahveja
Mieluisimmat olivat Komodo Dragon eli maailman suurin lisko. Se voi kasvaa jopa kolmen metrin mittaiseksi. Näimme myös metrin etäisyydeltä maailman suurimman lepakkolajin, Malayan flying fox, jonka siipiväli voi olla jopa kaksi metriä. Myös kissamakit hyppelivät vapaana metrin päässä.
Komodo Dragon eli maailamn suurin lisko, parimetrinen kaveri
Maailman suurin lepakko oli iso

Kissamaki hyppelehti puissa
Olimme jo päivästä tosi väsyneitä, kun jouduimme jäämään odottelemaan illan yösafaria.

Krokotiili
Yösafarilla istutaan jonossa autovaunuissa, joka ajaa noin tunnin reitin. Opas kertoo pimeässä ajettaessa eläimistä, joiden ohi ajamme.

Night Safarin vaunut
Yösafarilla näimme mm. tapiireja, leijonia, norsuja, hyenooja, vesipuhveleita, sarvikuonoja.

Yösafarilla olisi ollut myös kävelyreitti, josta olisi nähnyt eri eläimiä. Jalat olivat jo päivän tallailusta niin väsyneet, että se me jätettiin väliin.

Ennen ajelua kävimme katsomassa vajaan tunnin eläinesityksen amfiteatterissa. Eläimet siis temppuilivat tai kävelivät lavalla tai yleisön seassa pimeässä. Hieno esitys, vaikka itse en ihan hirveästi lämpene villieläinten viihdekäytölle. Esityksessä mm. susi käveli lavalle ja ulvoi, python oli piilotettuna katsomoon istuimien alle ja saukko lajitteli roskia.

Suosittelen molempia, ehkä yösafari oli eksoottisempi ja vaikuttavampi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti