perjantai 1. maaliskuuta 2013

Phuket Town yllätti positiivisesti

Matka Mookilta Phuketiin oli yksi työläimmistä. Lähdimme jo aamuysiltä pitkähäntäveneellä rannasta kauempana odottavaan laivaan. Venekuskit olivat laiskalla päällä ja lastasivat 15 turistia sekä heidän matkatavaransa plus 4 laivapoikaa. Veneessä oli siis 19 henkeä, vesi reunasta oli aika liki!

Pääsimme onneksi turvallisesti laivaan, joka haki lisää porukkaa vastapäiseltä saarelta Ko Kradanilta sekä vähän edemä Ko Ngailta. Laiva tuli sen jälkeen Ko Lantalle, jouduimme taas kysymään laivapojilta, missä olemme. Selvisi, että laiva jätti meidät saaren toiselle puolelle, vanhan kaupungin lähelle. Porukkaa roudattiin songtao-taksien kyytiin ja siitä jokainen haluamaansa hotelliin. Meidät vietiin kauimmaiseen eli Saladanin satamaan Lantan pohjoispäähän.

Lantalla oltu, ainakin pari tuntia :)
Laiva jatkoi siitä Phi Phille yhdeltä, ehdimme onneksi syömään "aamupalaa" ennen jatkoa. Laivan lastaus oli taas vaihteeksi kaaosta, nyt oli jaettu punaisia ja keltaisia tarroja rintapieleen määränpäästä riippuen. Jostain syystä porukkaa tuli vielä ulos laivasta, kun sinne jo lastattiin uutta sisään. Näin kun yksi mies kaatusi selälleen yrittäessään ulos laivasta kapeahkoa lautaa pitkin. En edes halua arvata, mitä olisi käynyt, jos hän olisi tippunut mereen.

Phi Phillä taas vaihdettiin laivaa, vielä isompaan. Vähän kiire tuli laivanvaihdossa.

Pääsimme vihdoin perille Phuketin satamaan puoli viisi. Minulle oli sanottu, että se on lähellä Phuket Townia, mutten tiennyt kuinka lähellä. Satamassa oli kaaos kuljetusten kanssa, minivan-kuljetus maksoi 100 bahtia per naama Phuket Towniin eli 2,5 euroa. Minusta se kuulosti kalliilta, mutta ei jaksettu viritellä muuta.

No, niinhän siinä sitten oli, että keskusta oli parin kilsan päässä. Songtaolla matkasta olisi joutunut maksamaan 10 bahtia.

Meillä ei ollut etukäteisvarausta minnekään ja kävelimme vanhaankaupunkiin kysymään. Onneksi ekasta paikasta löytyi kiva huone hintaan 399 bahtia eli 10 euroa ja siihen kuului jopa aamupala!

Guest housemme vanhassa kaupungissa
Phuket Townissa oli yllättävän vähän turisteja, joten joka paikassa oli mukavan väljää. Vanha kaupunki oli todella hieno, siinä on vanhaa kiinalaiskaupungin fiilistä ja talot ovat tyyliltään sino-portugalilaista.

Kunnostettua vanhaa kaupunkia
Vanhassa kaupungissa on boheemi tunnelma, gallerioita, persoonallisia pikkubaareja ja kahviloita. Meidän makuun erittäin sopiva siis.

Naapurihostelli ja sen baari-kahvila
Kaupungissa oli myös Thaimaan reissumme halvin netti, tunnin surffailu maksoi 15 bahtia eli alle 0,5 euroa.

Phuket Townista jäi siis positiivinen kuva, erittäin sopiva reppureissaajalle tai tavalliselle lomailijalle. Siitä pääsee helposti moneen suuntaan ja palveluita on sopivasti ja kohtuuhintaan.

Kuninkaan kuva kellotornissa
Komein kiinalaistemppeli ja sen portti
Kivesta veistetty hahmo temppelissa

Kaupunkia suojelee merilohikaarme

Buddhalaistemppelin porttia
Phuketista jatkoimme lentäen AirAsialla Singaporeen. Lentoyhtiötä ei voi kun suositella ensikokemuksen perusteella, siistiä ja hyvää palvelua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti