perjantai 1. maaliskuuta 2013

Saarihyppelyä Ko Mookille

Lipeltä siirryimme laivalla Ko Mookille, noin 3 tunnin laivamatkan päähän. Liput maksoivat taas pienen omaisuuden 1300 bahtia eli yli 30 euroa.

Thaimaassa useinkaan laivoissa ei huikata missä satamassa ollaan, joten sitä joutuu kysymään erikseen. Pysähdyimme ennen Mookia vain Had Yaon satamassa. Mookilla laiva pysähtyi merelle ja pitkähäntäveneen moittivat meidät maihin.

Saari on hiljainen, jostain syystä suosittu suomalaisten ja ruotsalaisten sekä yksittäisten eurooppalaisten kesken. Saarella oli vähiten turisteja kaikista saarista, mutta kuulimme eniten suomea.

Lounasmaisemaa, oli kelvot
Etukäteen jännitti, löytyykö sieltä meille majoitusta. Kolmannesta kysymästänne paikasta saimme bungalowin 500 bahtiin eli 12,5 euroon. Bungalowi sijaitsi äärettömän kauniissa paikassa, mutta myöhemmin saimme huomata, että meillä oli seuraa. Bungalowit saattavat olla avoimia, joten luonto voi olla lähellä. Nyt meillä oli seurana mm. jokin iso vihreä sirkka, gekkoja sekä muutama röyhkeä rotta.

Iso gekko, noin 30 senttinen oli kylassa bungalowin sisalla
Vieraileva sirkka katossa
Vuokrasimme yhtenä päivänä kajakit ja kävimme katsomassa mistä pääsee uimaan Emerald Caveen eli 80 metriä pitkään luolaan, jonka takaa löytyisi laguuni vuoren sisältä. Sinne olisi pitänyt vuokrata vene, jotta olisi päässyt parkkeeraamaan ja käymään luolassa.
Komeaa kivea Mookin rannassa
Saaren turistirannalla eli Had Farangilla oli vain yksi minimarketti sekä muutama ravintola. Jäimme jahkaamaan seuraavaa pysähdyspaikkaa hetkeksi, alunperin meidän piti pysähtyä Ko Lantalla, mutta tulimme siihen tulokseen, ettei siellä ollut mitään, mitä emme olisi jo Thaimaassa nähneet. Samoin harkitsimme pysähtymistä Phi Phillä, mutta myös sen kalleus oli jo arvattavissa etukäteen.

Had Farang eli turistiranta Ko Mookilla on rauhallinen ja kuuma! Aurinko paistaa koko paivan.

Ostimme siis jatkoliput suoraan Phuketiin. Saaret ovat aina kalliimpia, joista Phuket olisi halvin. Liput maksoivat jälleen hunajaa, 1300 bahtia per nassu eli yli 30 euroa.

Mookin rantakallioita

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti