tiistai 26. maaliskuuta 2013

Ubud vei sydämen

Olin kuullut Ubudista etukäteen hyvää, mm. reissukaverimme Niina oli ollut siellä pitkään ennen meitä. Tiesin, että se on taiteellinen ja boheemi.

Portti temppeliin
Silti paikka oli täysin erilainen, kuin olin kuvitellut. Ubud on Balin toiseksi suosituin turistikohde Kutan jälkeen. Paikka on pienehkö sisämaakaupunki, jonka yhteydessä on useita paikkakuntia. Ubud on tullut erityisen suosituksi kirjan Eat, Pray, Love ja siitä tehdyn elokuvan myötä. Nyt minulla on aukko sivistyksessä, se on lukematta ja näkemättä.

Ravintola Nomadin baari
Turistit ovat aikuisia, pääasiassa naisia, arvostavat taidetta, käsityötä, hyvää ruokaa ja henkisiä asioita. Ubudissa on myös paljon joogaajia.

Katukojuja, tavaraa piisaa! Maybe sarong, madam?
 Kaupunkikuva on äärettömän kaunis, temppeleitä ja kauniita balilaisia taloja on joka puolella. Kadunvarret ovat täynnä pikkupuoteja, pieniä kahviloita ja ravintoloita, osa luomua tai kasvispaikkoja. On paljon gallerioita ja museoita, balilaisia tanssiesityksiä useamman kerran viikossa. Ubudista pääsee helposti päiväretkille ympäri Balia.

Ah, ihanaisia kahviloita. Luomuna ja wifit toimii!

Ravintolan jalkkari maksoi alle 3 euroa. Banaania friteerattuna taikinassa, samaan tyyliin kuin kevatkaaryleet

Olisin löytänyt Ubudista vaikka mitä ostettavaa, kauniita käsintehtyjä nahkasandaaleja ja laukkuja, silkkimekkoja, käsintehtyjä uniikkikoruja, puusta kaiverrettuja esineitä, boheemeja kirjakauppoja. Ja miten kauniita täyspuisia huonekaluja! Hyvin erikoista, että lähes kaikki oli omaa tyyliä.

Paikkakunta oli meille ensimmäinen, josta näki että turisteja on ollut ja se on tuonut reippaasti vaurautta. Kääntöpuolena on tietysti se, että hinnat ovat varmasti Gili Travanganin tapaan indonesialaisittain korkeat.

Korupuotia ja kasinmaalattuja t-paitoja
Molemmat ihastuttiin Ubudiin, tänne uudelleen!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti