sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Sanur on rauhaisa turistikohde Balilla

Lombokin Senggigistä lähdettyämme yövyimme vielä yhden yön Gili Travanganilla, jotta saimme käytettyä etukäteen ostetun paluulippumme Balille. Matkatoimistoissa pitää yleensä edellisenä päivänä käydä ostamassa lippu tai laittamassa nimi listaan, jos lippu on avoimella päivämäärällä.

Paluu lähti aurinkoisessa, täydellisessä säässä, mutta Balin päällä leijui niin tiivis sade-myrskypilvi, ettei saarta nähnyt pilven sisältä. Ollessamme lähempänä Balia, myrsky iski myös kohdallemme. Ukkosta, isoja aaltoja sekä piiskaava sade. Onneksi myrsky oli laantumaan päin. Ennen Nusa Lembonganin saaren pysäkkiä veneen ohi meni myös delfiiniparvi, me oltiin valitettavasti vääräll puolella laivaa istumassa, joten ei nähty niitä.

Sanuriin tullessamme sade oli jo lakannut ja lähdimme kävelemään kohti keskustaa. Sanurissa on hankaluutena se, että rannat on rakennettu tiivisti isoja hotellikomplekseja, joten rantakadulta on vaikea päästä pois keskustaan. Vajaan kilsan käveltyämme rantakatua, eräs vanhempi nainen huikkasi meille, etsimmekö homestay-majoitusta. Hänen veljellään olisi lähellä kotimajoitusta.

Joku naisen tuttu mies lähti heittämään Peteä katsomaan majoitusta. Se oli hyvä, autotallin yläpuolella, portaiden päässä oleva pikkuhuone omalla parvekkeella ja vessalla maksoi vain 100 000 rupiaa eli 8 euroa yöltä. Jäimme kahdeksi yöksi.

Majapaikassa tutustuimme hauskoihin tyyppeihin suomalaisiin muusikoihin Yonaan ja Pitkäsen Mattiin, jotka pitävät musiikkiblogia reissustaan Ylelle.

Katso linkin takaa blogin tuoretta videokuvaa Balilta!

Sanurissa oli enimmäkseen vähän varttuneempaa turistia, aika väljää kuitenkin. Pääosa hotelleista on rannassa. Asuimme paikallisten keskellä, lähellä yömarkkinoita. Siinä lähellä oli kivoja pikkukahviloita ja baareja.

Yömarkkinoilla mehuostoksilla
Kävimme myös katsomassa belgialaisen impressionistitaiteilijan Adrien-Jean Le Mayeurin entistä kotia, jonka hän oli rakennuttanut löydettyään Balilta elämänsä naisen,vain 15-vuotiaan Nik Pollokin 1930-luvulla. Koti oli äärettömän kaunis balilaisine kalusteineen ja taideteoksineen 1920-1950-luvuilta ja avarsi näkemystä balilaiseen kulttuuriin.

Sanur oli ihan jees paikka, voisin lomailla siellä joskus toistekin. Ei siellä mitään isompaa erityistä nähtävää ole, mutta hyvä ranta.

Sanuri ei ollut hanurista, vaikka sää olikin sateinen :)

Sanurissa sataa sataa ropisee

Lisää: Sanur Wikitravelissä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti