perjantai 8. maaliskuuta 2013

Singapore on lomailua reissaamiseen

Singapore ei ole erityisen reppureissaajaystävällinen hintatason suhteen, mutta päätimme ottaa Singaporen ikäänkuin lomailuna reissaamisesta. Olimme länsimaisia turisteja ihan oikein kunnolla.

Majoitus on Singaporessa melko kallista, joten etsin pitkään majoitusta etukäteen. Päädyimme lopulta hostelliin, josta otimme oman huoneen. Kerrossänkypaikan yhteishuoneessa eli dormi-majoituksen olisi saanut reiluun 20 Singaporen dollariin eli 12 euroon, kahden hengen huone oli 59 dollaria eli 37 euroa. Hintaan saimme aamupalan ja yhteiset suihku- ja wc-tilat. Yövyimme Singaporessa 5 yötä.

Hostellimme sijaitsi Little Indiassa eli intialaisten omassa kaupunginosassa. Lentokentältä pääsi erittäin kätevästi metrolla parilla eurolla noin 40 minuutin matkan 10 minuutin kävelymatkan päähän hostellista.

Litte India ja kotikatu Dunlop Street
Little Indian ja Bugiksen maastossa
Jo heti lentokentältä lähtien tiesin pitäväni erittäin paljon kaupungista. Kaikki on uutta, kaunista ja helppoa. Kaikki opasteet olivat äärettömän selkeitä ja helppoja.

Marina Bayn pilvenpiirtajat
Singapore sijaitsee lähes päiväntasaajalla, joten ilma on erittäin kostean trooppinen. Lämpötila on koko vuoden lähes sama, päivällä noin 30 astetta ja yöllä noin 25. Sadetta tulee paljon, yleensä kuuroja iltapäivisin.

Food Court ostoskeskuksessa Marina Bayssa
Ostimme jo lentokentän metroasemalta metroissa ja busseissa maksuvälineenä käyvän näyttökortin. Sen sai 12 S$ eli reilulla 7 eurolla ja siihen sisältyy 5 euron edestä matkamaksuja.

Marina Bayn maisemia
Silja Marina Bayssa ja taustalla Singapore Flyer
Singaporessa saa mm. suuret sakot roskaamisesta, metrossa syömisestä tai juomisesta. Kaupunki on ehkä juuri tämän vuoksi siistein koskaan näkemäni kaupunki. Kaupungissa on myös paljon siistejä istutuksia, se on paikoin puutarhamainen.

Metrossa syomisesta tai juomisesta saa 300 euron sakot
Syöminen on kaupungissa halpaa. Kaupungissa on paljon ruokakojukeskittymiä eli hawker centereitä sekä kymmenien ostoskeskusten yhteydessä on ruokakerroksia eli food courteja. Niistä saa ruokaa muutamasta dollarista ylöspäin. Useimmiten myyntitiskit sijaitsevat reunoilla ja koko keskiosa on täynnä pöytiä ja tuoleja.

Alkoholi taas on kallista Singaporessa, halvimmat juomat näimme Chinatownissa. Happy hourin aikaan saattaa saada myös 2 juomaa yhden hinnalla.

Singapore oli kuin olisi tullut Eurooppaan, siksi molemmat tykkäsimme siitä kovasti.

Shoppailumahdollisuudet olisivat olleet erinomaiset, mutta me himmailtiin kukkarojen nyörejä sumpummalle. Merkkikama olisi ollut noin 30-40 prossaa edullisempaa, kuin Suomessa. Samaa turistiriepua kuin Thaimaassa myytiin, olisi saanut Little Indiasta edullisemmin kuin Thaikuista. Paras ostoskeskus oli Little Indian Mustafa Center, siellä shoppailimme me ja intialaiset :).

Ostoskeskusta Orchad Roadilla
Kaupunginosat olivat omia persooniaan, Little India on värikäs, äänekäs ja ilma tuoksuu intialaiselle ruualle ja suitsukkeille. Chinatown taas on täynnä punaista ja kultaa, ja täynnä pientä krääsää myyviä kojuja. Koska juhlitaan vielä alkanutta käärmeen vuotta, Chinatownissa oli vielä erittäin kauniit koristeet. Marina Bay on hieno, teräksinen ja tyylikäs pilvenpiirtäjineen.

Chinatownin kauniit valot
Chinatown ja valokoristeet
Chinatownin kaarmeenvuosi koristeet
Singapore on helppo 5 miljoonan asukkaan pysähdys Aasiassa. Kaupungissa riitti nähtävää ihan minibudjetillakin ja vielä jäi nähtävää tulevaisuuden reissuja varten.

Menisin uudelleen, vaikka heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti