keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

Yhteenveto, 2 kk takana ja 3 kk edessä

Mitä on jäänyt käteen?
Lomailu ja reissaaminen on kaksi eri asiaa. Lomalla vedetään aivot narikkaan ja otetaan homma valmiina, mutta reissatessa päivästä osa menee koko ajan mm. seuraavien lentolippujen selvittelyyn, majoitusten etukäteisselvittelyyn, edullisten ruokapaikkojen etsimiseen, kuljetusten hintatason selvittämiseen, hinnoista tinkimiseen, seuraavan maan reissusuunnitelman kokoamiseen. Näihin saa uppoamaan useammankin tunnin päivässä. Parhaimmat lähteet ovat olleet Lonely Planetin kirjat sekä englanninkielinen WikiTravel.

Lentolippuja olisi hyvä bongailla ajoissa, mitä aiemmin ostaa, sen edullisemmin pääsee. Me ollaan nyt ostettu AirAsian lippuja muutama viikko ennen lähtöä.

Suomi, suomalaisuus ja minä
Ollaan juteltu mm. meidän reissukaverin Niinan kanssa paljon mitä koti, suomalaisuus ja suomi meille merkitsee. Tällä hetkellä erittäin paljon.

Ollaan oikeasti tosi etuoikeutettuja, kun ollaan synnytty Suomessa. Meillä on ihan erilaiset lähtökohdat tehdä elämässä asioita, kun moni asia on niin hyvin. Esim. ilmainen erittäin laadukas koulutus mahdollistaa meille niin paljon.

Meillä on Suomessa äärettömän puhdasta. Ollaan täällä useimmiten pakokaasujen ja jätteiden seassa pyöritty, ei näitä ole Suomessa.

Pitää mennä kauas nähdäkseen lähelle.

Kauneuskäsitykset
Täällä ihannoidaan yli kaiken vaaleaa ihoa. Kaupoissa jo ihan peruskosteusvoiteet sisältävät ihan vaalennusainetta. Ei tietoa, mitä myrkkyä se edes on.

Mainosten ihmiset käsitellään vaaleaihoisemmiksi ja mm. telkkarissa naisilla on vahva vaalea meikki iholla.

Hämmentävää, me rusketamme itseämme auringossa ja saatamme käyttää itseruskettavia voiteita. Se mitä ei ole, on haluttavampaa. Eikö ihminen voisi hyväksyä itseään sellaisena kuin on?

Suomessa tuntee itsensä tosi tavallisen näköiseksi. Täällä saatat olla esim. bussin ainoa vaaleahiuksinen ihminen. Samoin siniset silmät on täälläpäin eksoottiset. Esim. nyt Indonesiassa paikalliset pojat hehkuttavat kuinka kauniita ruotsalaiset ja suomalaiset ovat, juuri vaaleutensa vuoksi.

Raha, raha, raha
Paikalliset pitävät jopa meitä reppureissaajia tosi rikkaina, mitä me tietysti ollaankin heidän tuloihinsa verrattuna. Nyt Balilla keskiverto turismista elävä paikallinen tienaa 50-115 euroa kuussa.

Katsomme täällä, ettemme maksa överihintoja, mutta esim. tingatessa en tingi liian halvoiksi tuotteita. Maksan sen minkä pystyn ja tuen yksittäistä pienyrittäjää.

Hymy ei maksa mitään, ollaan yritetty olla kohteliaita kaikille, myös ärsyttäville huutelijoille.

Me on jo yksi elektron-kortti jouduttu sulkemaan, koska se on kopioitu pankkiautomaatilla Thaimaassa. Me ei oltu käytetty sitä lainkaan maksuvälineenä, ainoastaan 11 pankkiautomaattinostoa reissun aikana. Silti korttia oli käytetty Vietnamissa.

Korttien kanssa pitää olla siis tosi varovainen. Nostamme paikallista rahaa noin viikon tarpeen kerralla, 250-300 euroa, emmekä muuten käytä korttia. Tilitapahtumat on hyvä katsoa pari kertaa viikossa, jotta ehtii reagoimaan ajoissa outoihin tapahtumiin.

Terveys on ykkönen
Pieniä ruhjeita ja mustelmia on tullut, onneksi ei sen isompaa. Yksi ruokamyrkytys heti alkureissusta oli minulla raa'an lihan vuoksi, mutta muuten on ollut vain satunnaisia vatsan löysäilyjä.

En yleensä erityisemmin rajaa mitä syön, syön salaattia, jäätelöitä, jäätä juomissa. Parempi totuttaa vatsa reissussa, ettei se ylireagoi jatkuvasti. Meillä on liian hyvä hygieniataso Suomessa :)

Lomaa reissusta
Välillä pitää laittaa aivot narikkaan, olla turisti. Lomailla ja pitää vapaapäiviä chillaten. Katsoa länkkärileffoja, syödä länsimaista ruokaa, vain olla. Näin jaksaa reissata!



1 kommentti:

  1. Morjensta matkaajat! hyvä että on menny reissu hyvin toistaiseksi :) teidän korttikin tuli eilen perille meille kotio

    VastaaPoista